Je eigen warmtepomp in je woning met eventueel zonnepanelen

Je woning beschikt over een eigen energievoorziening bestaande uit een warmtepomp met bodemlus in de grond en mogelijk zonnepanelen op het dak.  De individuele warmtepomp met bodembron levert je verwarming, koeling en warm tapwater. Als je ook zonnepanelen hebt dan leveren die je elektriciteit.

Hoe werkt jouw Energievoorziening

Duurzame energiebron

Een warmtepomp heeft een bron nodig waar hij warmte uit kan halen: dit is vaak de bodem. Bij een grondgebonden woning zit in de bodem een bodemlus, die op de warmtepomp is aangesloten. Tijdens de wintermaanden onttrekt dit systeem warmte uit de bodem, waardoor jij comfortabel kunt genieten van een warm huis. Maar dat is nog niet alles! In de zomer doet de bodemlus juist het omgekeerde: het voert warmte uit jouw woning af naar de bodem. Dit zorgt ervoor dat je woning enkele graden koeler wordt, wat bijdraagt aan een aangename en comfortabele leefomgeving. Zo blijft niet alleen jouw woning op een natuurlijke manier op temperatuur, maar wordt ook de bodem geregenereerd voor toekomstig gebruik.

Zonnepanelen

Is jouw woning ook voorzien van zonnepanelen? Deze zonnepanelen wekken op zonnige dagen elektriciteit op voor jouw woning. Op momenten dat je elektriciteit verbruikt, hoef je geen elektriciteit af te nemen van het elektriciteitsnet. En wanneer de zonnepanelen meer elektriciteit produceren dan je op dat moment nodig hebt, kun je deze zelfs verkopen aan je energieleverancier. Zo draagt jouw huis niet alleen bij aan jouw comfort, maar ook aan een groenere toekomst!

De warmtepomp

Een warmtepomp is een geavanceerd apparaat dat efficiënt warmte produceert en tevens zorgt voor warm tapwater. Dit doet een warmtepomp door warmte uit de bodemlus op te waarderen met gebruik van elektriciteit naar warmte. Deze warmte wordt vervolgens gelijkmatig verspreid door middel van vloerverwarming, waardoor je hele woning wordt voorzien van een comfortabele temperatuur.

Daarnaast beschikt de warmtepomp over een boilervat dat specifiek is ontworpen om warm tapwater te leveren. De grootte van dit boilervat wordt nauwkeurig afgestemd op de individuele kenmerken van jouw woning, waaronder de grootte, het aantal slaapkamers, en eventuele extra opties die je hebt gekozen. Zo ben je altijd verzekerd van voldoende warm water, afgestemd op jouw behoeften en levensstijl.

Downloads

Tips: instellingen en onderhoud

 

Tip 1 – Houd de ingestelde temperatuur op de warmtepomp constant, ook ’s nachts. Hierdoor werkt de warmtepomp beter, en zo heeft de warmtepomp voldoende tijd om je huis op te warmen.

Tip 2 – Laat koeling van de warmtepomp op ‘automatisch’ staan. De warmte die de warmtepomp in de zomer uit je woning haalt, wordt opgeslagen in de bodem en de volgende winter weer benut. Hierdoor werkt je warmtepomp het gehele jaar efficiënt!

Tip 3 – Je kunt geld besparen door de kamerthermostaat op maximaal 19 graden te zetten, de na-regeling in de slaapkamers op een lage temperatuur te zetten en door korter te douchen. Zet de thermostaat echter niet lager/uit, het duurt namelijk anders weer lang om uw woning weer op temperatuur te krijgen.

 

Je warmtepomp verbinden met internet:

De temperatuur instellen op de warmtepomp:

Warmtepomp instellen dat je extra warm water krijgt: